O echipă de fotbal din Wuhan pleacă din Spania de urgență, de teama coronavirusului

Data publicării:
wuhan zall fotbalisti china
Foto: Jesus Merida/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

O echipă de fotbal din Wuhan, orașul considerat a fi epicentrul actualei pandemii de Covid-19, a rămas blocată aproape o lună și jumătate în Spania, unde venise să-și desfășoare sezonul de pregătire competițională. Acum, când boala se răspândește rapid în Europa, Wuhan Zall se grăbește să se repatrieze.

Venită în ianuarie să se antreneze în Spania, Wuhan Zall nu a mai putut pleca acasă, pentru că între timp, China a impus restricții și a devenit o țară închisă. Acum, că situația se înrăutățește în Spania, dar se ameliorează în China, fotbaliștii își grăbesc plecarea spre țara natală, relatează Euronews.

Inițial, echipa trebuia să plece din Spania la mijlocul lunii februarie, dar și-a prelungit șederea într-o regiune din sudul țării până cel puțin la sfârșitul lunii martie. Planurile s-au schimbat săptămâna aceasta, după ce cazurile de îmbolnăvire din Spania și în general din Europa au cunoscut o creștere exponențială. 

„Lucrurile merg bine, acolo, în China, acum”, a declarat sâmbătă José González, antrenorul spaniol al echipei din Wuhan. „Cel mai probabil, liga chineză va începe în mai. Va trebui să intrăm în carantină când ajungem, deci cu cât plecăm mai repede, cu atât mai bine”, a explicat antrenorul. 

Liga chineză trebuia să înceapă la 22 februarie, dar a fost suspendată din cauza coronavirusului. 

Niciunul dintre jucătorii echipei din Wuhan nu era infectat cu coronavirusul când a ajuns în Spania, dar bunica unuia a murit acasă, în China, din această cauză. 

Jucătorii au stat departe de orașul natal timp de câteva luni, pentru că echipa își începuse deja sezonul de pregătire la Guanghzou, la aproape 1.000 de km de Wuhan. Abia apoi a venit în Spania.

Cu toate acestea, spaniolii au fost neliniștiți că chinezii le-ar putea aduce coronavirusul în oraș, iar autoritățile sanitare spaniole au fost nevoite să iasă cu declarații publice și să ofere asigurări populației. Totuși, trei jucători care au venit din China mai târziu au stat în carantină și au fost testați pentru coronavirus, înainte de a se putea alătura colegilor.

Spania a impus la sfârșitul acestei săptămâni o serie de restricții, instituind starea de urgență. Este probabil să devină, la rândul ei, o țară închisă, așa că judecătorii chinezi se grăbesc acum să ajungă la Wuhan, pentru a nu rămâne blocați din nou în Spania, unde coronavirusul... îi urmărește.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri