Video O elevă din Rusia a strigat în timpul unei festivități de la școală: „Libertate pentru Ucraina”

Data publicării:
fetita rusia
O fetiță din Rusia a strigat "Libertate Ucrainei", în timpul serbării de la școală. Foto: Captură Digi24

Propaganda Kremlinului dă rateuri exact unde promotorii ei se așteptau mai puțin, în rândurile școlarilor din Rusia. În mijlocul unei festivități de la școală, o elevă a avut un mesaj anti-război și anti-Putin la care nu se aștepta nimeni. Fata este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan.

În timp ce se afla la microfon, eleva a spus: "Nu, războiului! Libertate pentru Ucraina! Putin este diavolul!"

 Interesant este că restul colegilor au aplaudat-o, în timp ce profesorii încremeniți nici n-au încercat să recupereze microfonul. 

Fata este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan, iar mesajul a fost transmis în momentul în care și-a primit premiul la festivitatea de final de an, relatează ziarul ucrainean Pravda, care citează canalul de Telegram rusesc "Republic".

După momentul din timpul festivității, canalele de Telegram din presa pro-rusă au publicat informații potrivit cărora a fost deschisă o anchetă împotriva școlii pentru "discreditarea armatei ruse". De asemenea, pe numele mamei fetei a fost întocmit un proces-verbal pentru "neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului".

Ulterior, pe un canal de Telegram pro-Kremlin ar fi apărut noi imagini cu eleva și mama sa, cea din urmă cerându-și scuze pentru că a neglijat educația fiicei sale și spunând ca fata a comis o faptă nesăbuită. 

"Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Multe familii din Dagestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, se arată în mesaj. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri