O elevă răpită de Boko Haram s-a întors acasă după 7 ani, perioadă în care a fost forțată să ia de soț un terorist

Data actualizării: Data publicării:
boko haram rapiri
Răpirile în masă rămân o problemă în nordul Nigeriei, cu sute de elevi răpiți doar în acest an. Foto: Profimedia Images

O fată răpită din orașul nigerian Chibok a fost eliberată și s-a reunit cu familia sa, după șapte ani. Aceasta a fost răpită de grupul terorist Boko Haram împreună cu alte aproape 300 de colege, în 2014, din școala în care învăța.

Aproape 300 de școlare, majoritatea cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, au fost răpite de Boko Haram în aprilie 2014 din Chibok, în nord-estul Nigeriei. De-a lungul anilor, multe dintre fete au fost eliberate sau găsite de militari, dar peste 100 sunt încă dispărute, a declarat Amnesty International în luna aprilie.

Guvernatorul statului Borno, Babagana Umara Zulum, a spus într-o declarație că Ruth Ngladar Pogu s-a predat armatei luna trecută împreună cu o persoană despre care a spus că este soțul ei. Aceasta s-a întors acasă cu doi copii pe care i-a avut cu un membru al grupului terorist, relatează presa din Nigeria, potrivit France24 și Reuters.

Ruth și soțul ei s-au predat trupelor nigeriene pe 28 iulie într-o locație din Bama, statul Borno, potrivit oficialilor. Guvernatorul Zulum a declarat că prezența ei va reaprinde speranța părinților și a altor membri ai familiei fetelor Chibok aflate încă în captivitate. Zulum a îndemnat familiile a căror fiice sunt încă în captivitate să rămână optimiste.

Acesta a mai declarat că fata va urma un program de reabilitare și reintegrare axat pe sănătatea ei, bunăstarea psihosocială și obiectivele sale viitoare.

Răpirile în masă rămân o problemă în nordul Nigeriei, cu sute de elevi răpiți doar în acest an, unii de către grupuri islamice, cum ar fi Boko Haram, dar cei mai mulți de bandele criminale care cer răscumpărare.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri