O evadare în masă a luat o turnură sângeroasă în Brazilia

Data publicării:
Brazil-prison

O tentativă de evadare în masă, marţi, dintr-o închisoare din nordul Braziliei, s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi în timpul schimburilor de focuri cu poliţia, a anunţat Secretariatul Securităţii Publice, citat de AFP, transmite Agerpres.

 

„Tentativa de evadare a fost susţinută de un grup din exterior puternic înarmat" şi, „după primele informaţii, deţinuţii aveau de asemenea arme în interiorul" penitenciarului situat aproape de Belem, în statul Para, a adăugat aceeaşi sursă.

Agenţia EFE precizează că în incident au murit un gardian al închisorii, deţinuţi care încercau să fugă, dar şi unii dintre oamenii înarmaţi care au atacat penitenciarul.

Alţi patru agenţi de securitate au fost răniţi în confruntarea armată.

Potrivit autorităţilor regionale, atacatorii din exterior au utilizat explozibil pentru a dărâma zidul unei curţi a închisorii în care se aflau deţinuţii ce au pus la punct planul evadării.

După explozie, s-a produs un intens schimb de focuri care s-a terminat odată cu sosirea întăririlor forţelor de ordine.

Închisoarea în care s-a produs tentativa de evadare numără 659 de deţinuţi în ciuda capacităţii sale de 432 de persoane şi, pe lângă supraaglomerare, condiţiile sale sanitare sunt considerate deficitare de către organizaţiile de apărare a drepturilor omului. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri