Galerie Foto O explozie la un depozit de muniție a declanșat la Berlin un incendiu de pădure greu de controlat

Data actualizării: Data publicării:
fum care se ridica deasupra unei păduri
Un incendiu de amploare a cuprins pădurea Grunewald de lângă Berlin, în urma unei explozii la un depozit de muniție al poliției Foto: Profimedia Images

O explozie care s-a produs joi dimineaţă la un depozit de muniţie al poliţiei din Berlin a declanșat un incendiu de pădure de amploare, cu care pompierii încă se luptau în cursul după-amiezii și care era vizibil de la mare distanță.

Pădurea Grunewald de lângă Berlin, cuprinsă de un incendiu greu de controlat Foto: Profimedia Images
Pădurea Grunewald de lângă Berlin, cuprinsă de un incendiu greu de controlat Foto: Profimedia Images

Incendiul a aprins pădurea Grunewald, aflată la vest de Berlin. Flăcările au cuprins mai întâi o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi în jurul unui loc de depozitare şi dezamorsare de muniţii şi explozibili al poliţiei, apoi s-au extins la pădurea din jur.

Pompierii nu au putut să intervină imediat din cauza pericolului de explozie. Ei s-au poziţionat într-un perimetru aflat la un kilometru distanţă de depozitul de muniţie, de unde continuau să se audă mai multe explozii.

Totul se întâmplă în condițiile în care regiunea Berlin este deja extrem de afectată de o secetă severă, iar un vast incendiu de pădure a distrus în iulie peste 850 de hectare de pădure la sud de Brandenburg, regiunea din jurul capitalei Berlin. 

Deși nu s-au înregistrat victime, berlinezilor li s-a recomandat să evite zona pe cât posibil, relatează agenția dpa.

La fața locului au fost trimiși 100 de pompieri și polițiști, cu tunuri de apă și elicoptere, dar a fost solicitat și ajutorul armatei, care a trimis vehicule blindate. Au fost instituite baraje rutiere spre pădure, existând temeri că focul ar putea fi greu de controlat, în condițiile în care se prognozau temperaturi de 38 de grade. Trenurile de navetiști spre vestul orașului au fost parțial suspendate, iar una dintre cele mai importante autostrăzi ale orașului, Avus, a fost închisă, relatează Euronews.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, încă este neclar cum a putut avea loc explozia, în condițiile în care locul era folosit pentru a elimina muniția într-un mod controlat.

Pădurea Grunewald se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 de hectare, în vestul Berlinului, de-a lungul râului Havel.
 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri