O fată care l-a ucis pe cel care a violat-o, în încercarea de a scăpa, a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
adolescenta traficata si violata
Foto: Getty Images

O fată care l-a ucis pe bărbatul care a violat-o, sugrumându-l cu un tricou, a fost condamnată la șase ani și două luni de închisoare, în Mexic. Judecătorii spun că tânăra „a folosit forță excesivă” când s-a apărat, relatează CBS News.

Întâmplarea a avut loc în mai 2021. Roxana Ruiz, care lucra ca vânzătoare, a intrat în vorbă cu un bărbat, în timp ce se afla în oraș cu o prietenă. La finalul serii, bărbatul s-a oferit să o conducă acasă, apoi i-a cerut tinerei să îl lase să doarmă la ea peste noapte, pentru că este târziu și se află prea departe de casă.

Ruiz a fost de acord să-l lase să doarmă pe o saltea, pe podea. Doar că, după ce ea a adormit, bărbatul s-a urcat în pat, a lovit-o, i-a rupt hainele și a violat-o, spune fata de 23 de ani. Ea a ripostat, lovindu-l în față. El a amenințat că o va ucide, iar în lupta pentru a se elibera, ea l-a ucis, strângându-l de gât cu un tricou.

Apoi, tânăra a pus cadavrul într-un sac și l-a scos în stradă, acolo unde a fost arestată de polițiștii care treceau prin zonă.

Deși le-a spus acestora că a fost violată, avocatul tinerei susține că nu a fost efectuat niciodată un examen criminalistic, un pas crucial în urmărirea penală a cazurilor de violență sexuală. În schimb, un ofițer i-ar fi spus pe stradă că, probabil, a vrut să facă sex cu bărbatul și apoi s-a răzgândit.

Ruiz a petrecut nouă luni în închisoare sub acuzația de omucidere cu exces de legitimă apărare și, în cele din urmă, a fost eliberată în așteptarea procesului.

În timp ce tribunalul statului Mexic a constatat luni că Ruiz a fost violată, judecătorul a spus și că femeia e vinovată de omucidere cu „folosirea excesivă a legitimei apărări”, adăugând că lovirea bărbatului în cap ar fi fost suficientă pentru a se apăra.

De asemenea, Ruiz a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 16.000 de dolari familiei bărbatului care a violat-o.

„Regret ceea ce am făcut, dar dacă nu aș fi făcut-o, acum aș fi moartă”, a declarat Ruiz, pentru AP.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri