O femeie a murit după ce motorul avionului a explodat în zbor și a spart o fereastră a aeronavei

Data actualizării: Data publicării:
southwest airlines

O femeie a murit după ce motorul avionului Southwest Airlines în care se afla a explodat în timpul zborului, iar bucățile desprinse din el au spart un geam al aeronavei. Femeia a fost scoasă pe jumătate în afara avionului, iar pasagerii au reușit să o tragă înapoi în cabină. Însă pasagera nu a supraviețuit, scrie BBC News.

Citește și: De ce a explodat în zbor motorul avionului Southwest Airlines. Prima descoperire a anchetatorilor

Zborul 1380 al companiei Southwest Airlines a efectuat o aterizare de urgență în Philadelphia, după ce explozia motorului a avariat aripile, fuzelajul și o fereastră a avionului. Șapte pasageri au fost răniți, iar o femeie a murit.

Jennifer Riordan era mamă a doi copii și vicepreședintele băncii Wells Fargo din Albuquerque.

Înregistrările conversației dintre piloți și turnul de control din Philadelphia au fost făcute publice. Pe înregistrare, se aude cum piloții spun că „lipsește o parte din avion, așa că trebuie să încetinim puțin”. Ulterior, ei comunică turnului de control că „e o gaură în avion și un pasager a fost tras în afară”.

Avionul, un Boeing 737-700, zbura de pe aeroporul La Guardia din New York spre Dallas, în Texas, iar la bord se aflau 143 de pasageri și cinci membri ai echipajului.

Martorii spun că, la un moment dat, motorul stâng al avionului a explodat, iar bucăți din acesta au găurit fuselajul și au spart o fereastră, cauzând depresurizarea cabinei. Acest lucru a făcut ca Jennifer Riordan să fie trasă pe jumătate în afara aeronavei, însă pasagerii au reușit să o tragă înpoi în cabină. Avionul a aterizat pe aeroportul din Philadelphia, la scurt timp după incident.

Imaginile surprinse după aterizare arată motorul complet distrus al aeronavei și fereastra spartă, alături de măștile de oxigen pe care pasagerii le-au folosit pentru a respira până la aterizare.

Administrația Federală a Aviației din SUA a deschis o anchetă pentru a investiga cauzele producerii acestui incident. Rezultatele preliminarii ale anchetei arată că din motor lipsea o pală și existau semne de deteriorare ale metalului.

O altă persoană a fost dusă de urgență la spital și se află în stare critică.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri