O femeie din Anglia încă are simptome de Covid după șapte luni de la infectare: "Am 46 de ani, dar mă simt ca la 96"

Data actualizării: Data publicării:
femeie covid pe termen lung
Sarah Wakefield s-a infectat cu coronavirus în luna martie Foto: BBC

Pentru unii oameni care se infectează cu noul coronavirus, boala se poate dovedi de lungă durată. E vorba de așa-numitul COVID de lungă durată, ale cărui simptome se manifestă la cel puțin 12 săptămâni de la infectare, convulsii, senzație de amorțeală și probleme cardiace, dar și dureri musculare, crampe și oboseală accentuată.

Un exemplu vine din Marea Britanie, unde o femeie experimentează aceste simptome la nu mai puțin de șapte luni de la infectare. Potrivit BBC, care a publicat povestea ei, Sarah Wakefield spune că se simte îngrozitor și că la cei 46 de ani resimte o vârstă de 96. 

Sarah Wakefield locuiește în Bridgend, Marea Britanie, iar în luna martie s-a infectat cu coronavirus. Instructor de sport, Sarah nu s-a pus nicio clipă în situația că nu se va reface, neavând alte boli sau probleme de sănătate. Coșmarul ei a început după câteva săptămâni, când a început să se simtă cu adevărat rău.

"Cele 2-3 săptămâni de manifestare a bolii au fost o perioadă la care te așteptai, căreia îi puteai face față, o perioadă cu simptome acute, dar starea de acum pare că nu se mai sfârșește. Atunci când urc scările, genunchii mă dor atât de tare încât mă opresc la jumătatea drumului. Iar atunci când nu mă dor genunchii, am probleme din cauza pulsului care o ia razna și a respirației îngreunate. E o lume cu totul diferită, am 46 de ani și mă simt ca și cum aș avea 96. E îngrozitor", a povestit femeia pentru BBC

Sarah le-a mai spus jurnaliștilor presei engleze că cel mai greu atunci când copiii săi o văd tot timpul bolnavă și de când s-a infectat nu a mai putut ieși cu ei la joacă din pricina simptomelor severe. 

"Nu știu dacă mă voi mai întoarce la viața de dinainte, iar dacă se va întâmpla într-adevăr așa, trebuie să mă adaptez, dar este foarte, foarte greu. M-am săturat. M-am săturat să mă trezesc simțindu-mă rău. M-am săturat să le spun oamenilor că mi-e rău. M-am săturat să aștept un răspuns din partea doctorilor. M-am săturat să nu-mi pot trăi viața. Sunt tristă deoarece copiii mei sunt speriați fiindcă mama lor se simte întotdeauna rău. Sunt tristă fiindcă nu-mi pot scoate copiii la joacă...", a conchis femeia care ar suferi de așa numitul "Covid pe termen lung".

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri