Video&Foto O femeie din China a murit după ce și-a salvat bebelușul de o alunecare de teren provocată de inundații

Data publicării:
bebelus china
Sursa foto: captură video BBC

Salvatorii din China au spus că o femeie din provincia Henan, care a reușit să-și salveze bebelușul exact înainte ca locuința lor să fie lovită de o alunecare de teren, a fost găsită moartă. Fetița de câteva luni a fost găsită în viață miercuri, după ce a petrecut 24 de ore îngropată sub moloz, informează BBC.

Provincia Henan a fost lovită de inundații devastatoare, în urma ploilor fără precedent. Peste 33 de oameni au murit și 200.000 au rămas fără locuințe.

Potrivit relatărilor, satul Wangzongdian din provincia Henan a fost lovit de o alunecare de teren provocată de ploile puternice.

Imaginile în care echipele de intervenție chineze salvează fetița s-au viralizat pe rețelele de socializare din China.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Am auzit vocea fetiței, iar exact atunci au sosit salvatorii și au scos-o de sub moloz. Fusese aruncată într-un loc mai înalt de către mama ei", a spus un membru al familiei identificat ca Zhao, potrivit publicației Southern Metropolis Daily. Bebelușul a fost transportat la spital și se află în afara oricărui pericol.

Trupul mamei a fost găsit joi.

Zhao a spus că operațiunea de salvare s-a desfășurat cu dificultate pentru că principalul pod de acces în satul izolat a fost distrus de inundații.

Ploaia și inundațiile au provocat distrugeri majore în provincia Henan în ultima săptămână. În capitala provinciei, Zhengzhou, cel puțin 12 oameni au murit joi seară, când apele au inundat o linie de metrou. În metropola cu 10 milioane de locuitori, pompierii şi salvatorii au intervenit vineri cu pompe uriaşe pentru a elimina cantităţile mari de apă acumulate pe străzi.

Inundații în Zhengzhou, capitala provinciei Henan, 22 iulie 2021. Sursa foto: Profimedia Images
Inundații în Zhengzhou, capitala provinciei Henan, 22 iulie 2021. Sursa foto: Profimedia Images

Agenţi de poliţie au fost poziţionaţi lângă intrările într-un tunel unde numeroase maşini au fost surprinse marţi de apele în creştere. Forţele de ordine interzic persoanelor aflate la faţa locului şi jurnaliştilor să facă fotografii şi să filmeze, notează AFP. Corpurile persoanelor decedate este posibil să se afle în continuare în interiorul vehiculelor scufundate.

Salvatorii încearcă în continuare să ajungă la supraviețuitorii din provincia Henan, unde locuiesc peste 90 de milioane de oameni.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri