O femeie din Israel care a fost aproape 22 de ani în comă a murit. Fusese rănită grav în urma unui atentat din 2001

Data publicării:
oameni adunati la locul unui atentat, în israel
15 persoane, inclusiv 8 copii, au murit și peste 120 de persoane au fost rănite în atentatul din 2001 de la Ierusalim FOTO: Getty Images

O femeie din Israel rănită grav într-un atentat sinucigaș cu bombă care a avut loc în 2001 la un restaurant din Ierusalim a murit după ce a fost aproape 22 de ani în comă. Astfel, ea devine cea de-a 16-a victimă a acelui atac.

Hana Nachenberg avea 31 de ani și lua masa împreună cu fiica ei de 3 ani când a avut loc explozia. A fost rănită grav și a fost în comă până miercuri, 31 mai, când a murit. Fiica ei nu a fost rănită în urma atacului, relatează The Guardian.

15 persoane, inclusiv 8 copii, au murit și peste 120 de persoane au fost rănite într-unul dintre cele mai mortale atacuri ale celei de-a doua revolte palestiniene. Atrocitatea a fost revendicată ulterior de gruparea Jihadul Islamic.

Tatăl lui Nachenberg, Yitzhak, a confirmat pentru presa israeliană că ea nu și-a revenit niciodată în urma atacului și a murit după ce starea i s-a agravat și mai mult, iar în ultimele trei săptămâni a fost spitalizată la Tel Aviv.

Atacul rămâne unul dintre cele mai sângeroase din conflictul israeliano-palestinian și a avut loc într-un moment de intensificare a violenței între părțile implicate.

Atentatul este de actualitate și astăzi. Familia unei fete israeliano-americane care a murit în atac desfășoară o campanie pentru a presa Iordania, un aliat apropiat al americanilor, să deporteze în SUA pentru a fi judecată o femeie condamnată deja în Israel pentru că l-a ajutat pe atacator.

Ahlam Tamimi a fost condamnată în Israel la 16 pedepse pe viață pentru implicarea în atac. Dar Israelul a eliberat-o într-un schimb de prizonieri făcut în 2011 cu gruparea militantă Hamas, iar femeia a fost trimisă în Iordania, unde este liberă.

SUA a acuzat-o pe Tamimi că a conspirat pentru folosirea unei arme de distrugere în masă împotriva cetățenilor americani. Numele ei se află pe lista FBI a celor mai căutați teroriști.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri