O femeie din Singapore a primit 30 de ani de închisoare pentru că și-a înfometat, torturat și ucis menajera venită din Myanmar

Data publicării:
menajera
FOTO: Getty Images

O femeie din Singapore a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru înfometarea, torturarea și uciderea menajerei sale din Myanmar, informează BBC.

Piang Ngaih Don cântărea doar 24 de kilograme la momentul morții sale, în 2016. Procurorii au spus că acțiunile lui Gaiyathiri Murugayan, soția unui polițist, au fost "crude și complet inumane".

Gaiyathiri Murugayan, în vârstă de 40 de ani, a recunoscut toate acuzațiile aduse de procurori, inclusiv omucidere din culpă.

Judecătorul a spus că acesta a fost "unul dintre cele mai grave cazuri de omucidere din culpă" din Singapore, iar cuvintele nu pot descrie nivelul de abuz pe care tânăra de 24 de ani a fost nevoită să-l îndure în ultima lună de viață.

În timpul procesului, instanța a auzit cum Gaiyathiri Murugayan a început s-o abuzeze pe Piang Ngaih Don în octombrie 2015, la scurt timp după ce tânara din Myanmar sosise în Singapore, pentru primul ei loc de muncă peste hotare.

Filmările de pe camerele de supraveghere instalate în casă arată o parte din abuzurile la care a fost supusă tânara menajeră în ultima sa lună de viață, deseori fiind atacată de mai multe ori pe zi. Gaiyathiri Murugayan ar fi ars-o pe menajeră cu un fier de călcat încins și a fost acuzată că "a aruncat-o prin casă ca pe o păpușă". Procuratura a spus că mesele menajerei erau deseori compuse din pâine înmuiată în apă, mâncare rece sau orez. Tânara a slăbit 15 kilograme (aproape 38% din greutatea ei corporală) în doar 14 luni.

Menajera de 24 de ani a murit în iulie 2016, după ce a fost atacată de mai multe ori în decurs de câteva ore de Gaiyathiri Murugayan și mama ei. Autopsia tinerei a arătat că Piang Ngaih Don a murit după ce creierul ei a fost lipsit de oxigen, fiind strangulată de mai multe ori.

Avocatul lui Gaiyathiri Murugayan a vrut să obțină o sentință de 8-9 ani de închisoare, susținând că acuzata suferea de depresie și o tulburare de personalitate obsesiv-compulsivă. Soțul ei, care a fost suspendat din funcția de polițist, și mama ei sunt acuzați de fapte legate de acest caz.

În Singapore lucrează aproximativ 250.000 de menajere și îngrijitoare, majoritatea din Indonezia, Myanmar și Filipine, iar cazurile de abuz nu sunt rare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri