O femeie din SUA a fost achitată pentru că și-a împușcat partenerul. Acum e acuzată de moartea unui alt bărbat

Data publicării:
sarah
Sarah Hartsfield a fost acuzată că și-a ucis soțul. Foto: Chambers County Sheriff's Department

În decembrie, Sarah Hartsfield i-a spus unei prietene că soțul și căsnicia ei au devenit un „coșmar” și că avea un plan să iasă din acel mariaj. După câteva săptămâni, soțul ei era mort, relatează NBC News.

Hartsfield, fostă sergent în armată, a fost acuzată de crimă cu premeditare. În plus, autoritățile din statul american Minnesota au decis să redeschidă ancheta privind moartea unui fost partener al femeii, în care concluzia a fost inițial că aceasta l-a ucis în legitimă apărare, în 2018.

Într-un mesaj din 19 decembrie, trimis unei prietene, Hartsfield, în vârstă de 48 de ani, a spus că soțul ei, Joseph Hartsfield, în vârstă de 46 de ani, era „o persoană goală” și „iresponsabilă financiar”.

„Am plătit pentru tot, până la punctul în care nu mai am nimic. El căuta doar o masă gratis și un stil de viață pe care nu l-ar fi putut avea niciodată singur”, i-a scris ea pe Facebook unei prietene.

Hartsfield a spus că ieșirea din mariaj este „o chestiune de implementare/execuție”, dar nu a detaliat niciun plan.

Prietena, care a cerut să nu fie identificată, a crezut că mesajul lui Hartsfield însemna că vrea să și părăsească soțul, nu că „plănuia să-l omoare”.

Sarah Hartsfield a pledat nevinovată.

Cu cinci ani înainte de a fi acuzată de moartea soțului ei, Hartsfield și-a împușcat un alt partener. Autoritățile din Minnesota au stabilit că ea a tras în legitimă apărare și a fost achitată. Dar acum au redeschis ancheta cu privire la moartea lui David Bragg în 2018.

Șeriful Brian Hawthorne din Texas a spus că Hartsfield a fost căsătorită de cinci ori, iar relațiile s-au încheiat adesea în circumstanțe sumbre.

„Toată lumea a vrut să iasă din povestea asta, de teamă pentru viața lor”, a spus Hawthorne pentru postul tv KPRC din Houston.

Primul ei fost soț, Titus Knoernschild, a spus pentru NBC News că îi era frică de Hartsfield și în timp ce erau căsătoriți, și după divorț.

„Sunt foarte surprins că am ieșit viu din acea căsătorie”, a spus el.

Și Joseph Hartsfield se temea pentru viața lui și i-a spus acest unui membru al familiei, potrivit șerifului Hawthorne.

„A simțit că soția sa încearcă să-l omoare”, a spus Hawthorne într-un interviu.

Când Joseph Hartsfield a fost internat în spital, pe 7 ianuarie, cu o boală suspectă, el era deja „în moarte cerebrală”, potrivit autorităților. El a fost declarat mort 11 zile mai târziu. Cauza morții nu a fost stabilită încă.

Sarah Hartsfield a fost reținută de polițiști la 1 martie și a fost pusă sub supraveghere ca să nu se sinucidă.

Avocatul lui Hartsfield, Keaton Kirkwood, nu a răspuns solicitărilor NBC pentru a comenta situația. Într-o declarație pentru KPRC, luna trecută, el a spus că clienta sa „își susține nevinovăția și va ajuta la investigarea morții premature a soțului ei”.

Joseph Hartsfield era diabetic și, înainte de a fi internat, nivelul zahărului din sânge i-a scăzut brusc, potrivit autorităților. Sarah Hartsfield le-a spus anchetatorilor că s-a dus să-i aducă suc și gem și că, atunci când s-a întors în dormitorul lor, acesta vomittase.

Hawthorne a spus că, în momentul în care Joseph Hartsfield a ajuns la Houston Methodist Hospital din Baytown, era inconștient și se afla într-o „stare gravă”.

O asistentă a bănuit că cineva i-a făcut rău intenționat bărbatului, deoarece acesta nu a răspuns la glucoza administrată de personalul medical.

„Cantitatea ar fi trebuit să fie suficientă pentru câteva ore. În cazul lui Joseph, nivelul zahărului din sânge a continuat să se scadă”, potrivit anchetatorilor.

„Acesta putea fi un semn că era prea multă insulină în corpul său”, arată un document al procurorilor, care adaugă că 10 stilouri cu insulină au fost găsite lângă patul cuplului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri