O femeie din SUA a recunoscut că și-a ajutat iubitul să ascundă cadavrul unei tinere pe care a ucis-o

Data actualizării: Data publicării:
Vanessa Guillén a fost ucisă în 2020, la o bază militară din Texas
Vanessa Guillén a fost ucisă în 2020, la o bază militară din Texas. Foto: US Army

O femeie din Texas care a ajutat la mutilarea și ascunderea cadavrului unei femei soldat din Fort Hood, Vanessa Guillén, a pledat vinovată, după ce a negat timp de 2 ani acuzațiile, spun procurorii citați de NBC News.

Cecily Aguilar, în vârstă de 24 de ani, l-a ajutat pe bărbatul care a ucis-o pe Guillén să arunce cadavrul ei și a mințit anchetatorii, potrivit unui comunicat al procurorilor.

Guillén, în vârstă de 20 de ani, specialist în armată, a fost văzută ultima dată în viață la Fort Hood, Texas, pe 22 aprilie 2020, iar rămășițele ei dezmembrate au fost găsite după aproximativ două luni.

Soldatul care a fost suspectat de uciderea lui Guillén, Aaron Robinson, s-a sinucis când poliția a mers să-l aresteze.

Autoritățile spun că Aguilar era iubita lui Robinson.

Femeia riscă acum până la 30 de ani de închisoare. Procurorii spun că, pe lângă faptul că l-a ajutat pe Robinson să distrugă și să ascundă rămășițele lui Guillén, ea i-a mințit pe anchetatori.

Moartea lui Guillén și dezvăluirile că tânăra a fost hărțuită sexual de un supraveghetor, dar conducerea unității nu a luat nicio măsură, au dus la schimbarea legii, pentru a ajuta și proteja victimele agresiunii sexuale din armată.

Astfel, hărțuirea sexuală a devenit o infracțiune de sine stătătoare în codul milita, iar deciziile de urmărire penală au fost trecute în competența birorilor procurorului șef, fără a mai trece pe la comandanții militari.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri