O fetiță care a fugit de război a fost nevoită să se întoarcă în Ucraina pentru tratament dentar. În UK, trebuia să aștepte câteva luni

Data publicării:
un medic stomatolog tratează un copil
„La noi în țară, asta ar fi o urgență și te-ai duce la spital în aceeași zi sau a doua zi, nu după câteva luni”. Foto: Profimedia

O fetiță ucraineană în vârstă de șapte ani a fost nevoită să meargă cu mama ei înapoi în Ucraina pentru tratament stomatologic, deoarece lista de așteptare în Marea Britanie, unde și-au găsit refugiu, era prea lungă, relatează The Independent.

Lisa și mama ei, Oksana Martirosova, trăiau ca refugiați în Aberdeenshire, Scoția. Pentru a merge la dentist în Ucraina au zburat cu avionul în Polonia și apoi au făcut o călătorie de 15 ore cu autobuzul prin țara devastată de război.

„Durerea Lisei era îngrozitoare, nu putea aștepta câteva luni să primească antibiotice. Îi era foarte frică și tremura și în fiecare zi trebuia să-i dau analgezice”, a spus Martirosova.

La noi în țară, asta ar fi o urgență și te-ai duce la spital în aceeași zi sau a doua zi, nu după câteva luni. Este o nebunie, pentru că asta poate duce la probleme foarte dificile. Nu știu cum trăiesc oamenii cu copii mici cu această problemă”, a adăugat ea.

Medicii sunt buni aici, dar este o problemă din cauza cozilor”, a mai spus Martirosova.

Timpul de așteptare pentru serviciile publice de sănătate a crescut în Marea Britanie. În Scoția, un raport recent al Public Health Scotland a constatat că 6.856 de persoane așteptau de peste doi ani să primească tratament în spital.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri