O fetiță de 7 ani a murit la granița SUA. Copila nu mâncase și nu băuse apă de zile

Data publicării:
Fetita la granita Mexicului cu SUA
Foto: Guliver/Getty Images

O fetiță de 7 ani din Guatemala, care traversa ilegal granița dintre SUA și Mexic, împreună cu tatăl ei, a murit la câteva ore după ce a fost luată în custodia autorităților americane, scrie BBC News.

Caravana cu migranti la granita Mexicului cu SUA
Foto: Guliver/Getty Images

Fetița ajunsese în America săptămâna trecută, alături de un val de migranți, și a murit din cauza deshidratării și șocului, relatează The Washington Post.

Oficialii de la graniță au precizat că micuța nu mâncase nimic și nu băuse apă de mai multe zile. Fetița ar fi avut convulsii la scurt timp după ce a fost reținută și a fost transportată la un spital de copii din El Paso. În mai puțin de 24 de ore de la internare, ea a suferit un stop cardiac.

Mii de migranți din America Centrală au ajuns la granița cu SUA. Mulți dintre ei fug de persecuții, sărăcie și violență și provin din țări precum Guatemala, Honduras sau El Salvador.

Deși autoritățile americane au avertizat că toți migranții care traversează granița ilegal vor fi arestați, puși sub acuzare și deportați, oamenii continuă să încerce să intre în SUA.

Tensiunile de la granița Mexicului cu SUA au escaladat, după ce în ultimele săptămâni peste 7.500 de migranți au încercat să treacă în America. Luna trecută, grănicerii au folosit gaze lacrimogene asupra unui grup de migranți, între care se aflau și copii, susținând că au fost agresați și loviți cu pietre.

Președintele american Donald Trump a decis ca toate caravanele cu migranți să fie ținute la graniță, până când curțile de justiție vor decide cu privire la fiecare caz, proces care ar putea dura și ani de zile. Unii dintre migranți au promit adăpost temporar în Tijuana și Mexicali.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri