Sari la conținut

O firmă de dulciuri vrea să ofere biscuiți gratis pe viață soldatului care a dezertat din Coreea de Nord

Firma Orion dorește să îi ofere gratis pe viață dulciuri „Choco Pie” soldatului nord-coreean care a dezertat în Coreea de Sud în noiembrie.

evadarea

Captură cu momentul evadării soldatului nord-coreean.

Potrivit The Korea Times, soldatul nord-coreean Oh Chung-sung, în vârstă de 24 de ani, care a fost protagonistul unei evadări dramatice din Coreea de Nord, va putea primi pe viață, dacă dorește, biscuiții glazurați „Choco Pie”.

Compania Orion a fost impresionată de faptul că prima dorință pe care Oh a avut-o, când și-a recăpătat cunoștința pe patul de spital, a fost să guste un „Choco Pie”.

Conform sursei citate, Orion i-a trimis deja 100 de cutii „Choco Pie” în salonul din Spitalul Universitar Anjou, unde tânărul se află în continuare internat, după ce a scăpat miraculos de la moarte. 

CITIȚI ȘI: „Este un băiat de treabă, îi spunem Oh”. Primele detalii biografice ale soldatului nord-coreean

Biscuiții „Choco Pie” au intrat pe piața din Coreea de Sud în 1974 și au devenit rapid dulciurile preferate ale muncitorilor nord-coreeni din zona industrială Kaesong.

Complexul Kaesong a fost înfiinţat în urma „diplomaţiei razei de soare” implementată de Seul din 1998 în 2008 şi care viza să încurajeze contacte între cele două ţări surori, aflate teoretic în conflict, având în vedere că Războiul Coreei (1950-1953) nu s-a încheiat cu un tratat de pace ci cu un armistiţiu.

Coreea de Sud şi-a suspendat în februarie 2016 activităţile în acest complex, care se află pe teritoriul nord-coreean, la puţin timp după cel de-al patrulea test nuclear al Nordului. Ea acuza atunci Phenianul că foloseşte banii obţinuţi prin acest proiect în vederea finanţării programelor sale militare interzise.

Timp de 12 ani, Kaesongul a reuşit să reziste volatilităţii relaţiilor intercoreene. Iar în perioada de vârf a activităţii sale 124 de uzine sud-coreene angajau 53.000 de nord-coreeni.