O întreagă distilerie de whisky produsă în Scoția este trimisă în China

Data publicării:
Distilerie de whisky.
Distilerie de whisky. Sursa foto: Profimedia Images

O întreagă distilerie de whisky este expediată vineri din Scoația în China, informează BBC.

Peste 35 de tone de echipamente, alambicuri, valve de control și conducte vor părăsi orașul Buckie cu destinația Tianjin.

Odată ajunse în China, echipamentele vor fi asamblate la o fabrică construită în Mongolia Interioară, o regiune autonomă nordul țării.

Transportul face parte dintr-un acord de 3,5 milioane de euro de tip "design & build", semnat în 2019 între compania scoțiană Valentine International și grupul chinez Mengtai. În cadrul acordului, grupul chinez s-a angajat să ofere toate clădirile și anexele necesare pentru distilerie, iar echipamentul de producție urma să fie fabricat în Scoția și expediat în China, la destinație el fiind asamblat de inginerii producătorului.

Fabrica din Ordos unde va ajunge instalația scoțiană va deveni prima distilerie de whisky din Mongolia Interioară, activitatea urmând să înceapă spre finalul anului.

Întreaga instalație a fost construită de compania scoțiană Forsyths, iar cinci ingineri vor merge în China pentru a supraveghea asamblarea instalațiilor.

Ao Feng Ting, președintele Consiliului de Administrație Mengtai, a declarat anterior că ambiția lui este să producă cel mai bun whisky din China, care să fie "recunoscut la nivel global".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri