O jurnalistă din Rusia a fost arestată pentru că a relatat în luna martie despre atacul asupra teatrului din Mariupol

Data actualizării: Data publicării:
Jurnalista rusă Maria Ponomarenko
Jurnalista rusă Maria Ponomarenko a fost reţinută după ce a informat despre atacul asupra teatrului din Mariupol. Foto: Captură Twitter

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, care lucrează pentru portalul de ştiri RusNews, a fost reţinută după ce a informat despre "un presupus atac aerian rusesc" în martie asupra teatrului din Mariupol, unde se refugiaseră sute de civili ucraineni. 

Un comunicat difuzat de serviciul de presă comun al tribunalelor din Sankt-Petersburg, preluat de agenţia rusă Sputnik, menţionează că "tribunalul din districtul Oktiabrski s-a pronunţat asupra impunerii măsurii preventive de reţinere a Mariei Ponomarenko".

Jurnalista arestată este acuzată că a difuzat public informaţii false despre activităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse, mai scrie Sputnik, principalul organ de propagandă al Kremlinului.

Potrivit comunicatului, Ponomarenko a publicat informaţia pe canalul ei de Telegram, a fost reţinută la 24 aprilie şi va rămâne în arest până la 22 iunie.

La 16 martie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că acuzaţiile Kievului cu privire la un atac aerian rus asupra teatrului din Mariupol "nu corespund realităţii".

În ceea ce le priveşte, autorităţile ucrainene i-au acuzat pe ruşi că au lansat o rachetă asupra teatrului, în subsolurile căruia se refugiau circa 1.500 de persoane, şi au provocat aproximativ 300 de victime, scrie Agerpres.

Mariupol se află în continuare sub asediul militarilor ruşi. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri