O navă rusească a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră. Ministerul britanic al Apărării neagă

Data actualizării: Data publicării:
Distrugătorul HMS Defender al Royal Navy și un avion Eurofighter al RAF, în cadrul unor exerciții navale
Distrugătorul HMS Defender al Royal Navy, în centrul unui incident militar cu Rusia în Marea Neagră Foto: Profimedia Images

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, a declarat ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Update: Ministerul britanic al Apărării neagă incidentul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a informat ministerul britanic al Apărării, într-un comunicat publicat pe Twitter.

„Credem că rușii desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră și au înștiințat anterior comunitatea maritimă asupra acestui tip de activități”, au mai precizat oficialii britanici. 

Avionul, de tip Suhoi SU-24, a lansat patru bombe cu fragmentare în fața navei NATO, pe traiectoria acesteia, pentru a o împiedica să-și continue cursul, informează Reuters.

Avion rusesc de atac Suhoi Su-24
Avion rusesc de atac Suhoi Su-24. Foto: Profimedia Images

„Nu s-au tras focuri directe asupra HMS Defender și nu recunoaștem afirmația referitoare la lansarea bombelor în calea navei”, a fost răspunsul britanicilor.

Distrugătorul HMS Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, conform ministerului rus, informează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Cape Fiolent, în largul coastelor peninsulei Crimeea.

Conform marinei britanice, distrugătorul de „tip 45” HMS Defender, înarmat cu rachete antiaeriene, face parte din grupul de luptă al portavionului HMS Queen Elizabeth, desfăşurat în Marea Mediterană și execută, în prezent, o serie de misiuni în Marea Neagră.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri