O nouă avarie suspectă. Polonia anunță scurgeri de petrol din conducta Drujba

Data actualizării: Data publicării:
conducta drujba in polonia
Operatorul polonez de conducte Pern a detectat marți seara o scurgere la o linie a conductei Drujba. FOTO: Profimedia Images

Operatorul polonez de conducte Pern a detectat marți seara o scurgere la o linie a conductei Drujba, care transportă petrol din Rusia către Europa. Problema a fost detectată într-o secțiune a conductei la aproximativ 70 km de orașul central polonez Plock.

Apar probleme la una dintre principalele conducte de alimentare cu petrol ale Europei, Drujba, care pornește din estul Rusiei și ajunge apoi pe teritoriul Poloniei. Informația vine de altfel de la operatorul polonez de conducte Pern, potrivit căruia a fost detectată o scurgere în centrul țării la 70 de km de orașul Plock, unde e și cea mai mare rafinărie din Polonia. 

Oleoductul Drujba este unul dintre cele mai lungi conducte de petrol din lume și una dintre cele mai mari rețele de oleoducte din lume. Aceasta transportă petrol pe o distanță de aproximativ 4.000 de kilometri din partea de est a Rusiei europene către puncte din Ucraina, Belarus, Polonia, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Austria și Germania. De asemenea, rețeaua se ramifică în numeroase conducte pentru furnizarea de petrol în toată Europa de Est și dincolo de aceasta.

Operatorul polonez de conducte Pern a transmis că în acest moment cauzele scurgerii sunt necunoscute.  A doua linie a conductei și alte elemente ale infrastructurii lui Pern funcționau normal, a transmis Pern.

"În acest moment, toate serviciile Pern (tehnice, operaționale, pompieri interne și protecția mediului) iau măsuri în conformitate cu algoritmii prevăzuți pentru acest tip de situație", a transmis operatorul. Specialiștii polonezi și reprezentanții companiei sunt la locul unde a fost detectată scurgerea și încearcă să repare conducta.

Reuters a încercat să ia legătura cu oficialii din Cehia, unde ajunge petrol prin această conductă, dar aceștia au spus că momentan nu sunt înregistrate pierderi.

E un nou incident grav după ce acum trei săptămâni au avut loc avarii la gazoductele Nord Stream, unde au fost găsite patru avarii. În acel caz, toți oficialii europeni și NATO au acuzat un act de sabotaj.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri