O nouă gafă a lui Boris Johnson: I-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru „conducerea sa inspirată”

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson
Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Boris Johnson a comis o gafă de proporții, joi, în timpul unei dezbateri din Camera Comunelor. Fostul premier britanic i-a mulțumit președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru „conducerea sa inspirată”, în locul liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Greșeala a avut loc în timp ce Boris Johnson vorbea despre efortul Ucrainei împotriva invaziei ruse, în prima sa intervenţie în Camera inferioară a Parlamentului britanic. Fostul premier britanic a declarat că este important să „dublăm apărarea noastră pentru ucraineni” dacă Putin își dublează „agresiunea”, scrie SkyNews.

Enumerând succesele Ucrainei, Boris Johnson i-a mulțumit din greșeală lui Vladimir Putin, înainte de a se corecta rapid și de a-i mulțumi ucraineanului Zelenski.

„Mulțumită eroismului forțelor armate ucrainene, mulțumită în parte armelor pe care suntem mândri să le oferim, îl felicit pe onorabilul meu prieten (James Heappey) pentru descrierea activității forțelor armate britanice, a armelor pe care le trimitem, a listei uriașe… Mulțumesc, desigur, conducerii inspirate a lui Vladimir Putin”, a afirmat Johnson.

Dându-și imediat seama de greșeala sa, Boris Johnson a adăugat: „Conducerea inspirată a lui Volodimir Zelenski. Iertați-mă. Forţele ruse au fost respinse în ultimele zile din zone mari din nord-estul ţării, în jurul Harkovului”.

Boris a mai spus că Marea Britanie trebuie să fie pregătită să acorde „mai multă asistență militară” și sprijin economic Kievului în mijlocul invaziei rusești.

Johnson a avertizat, de asemenea, împotriva încurajării ucrainenilor să încheie o înțelegere pentru „a face schimb de pământ pentru pace”, pentru a permite gazului rusesc să curgă în Europa.

În perioada în care a fost premier, Boris Johnson a efectuat multiple vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-şi exprima susţinerea de neclintit faţă de Ucraina.

În mandatul său, Regatul Unit a oferit Ucrainei ajutoare în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, pentru a se apăra de invazia lui Putin.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri