O nouă gafă a lui Joe Biden: A confundat Cambodgia cu Columbia

Data actualizării: Data publicării:
U.S. President Joe Biden delivers remarks on the ongoing federal response for Hurricane Ian in the Roosevelt Room at the White House
Președintele american Joe Biden a confundat Cambodgia cu Columbia. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a făcut sâmbătă o nouă gafă, când a confundat Cambodgia, țara în care se află prezent la un summit internațional, cu Columbia, informează France Presse.

„Ţin să mulţumesc premierului pentru leadership-ul Columbiei la preşedinţia ASEAN”, a declarat preşedintele american, în deschiderea summitului naţiunilor din Asia de Sud-Est la Phnom Penh, alături de premierul cambodgian Hun Sen, informează Agerpres.

Columbia, ţară din America de Sud, pare să fie în spiritul preşedintelui american, căci el a comis aceeaşi eroare când a plecat de la Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia.

El a declarat jurnaliştilor că „se îndreaptă spre Columbia”, corectându-se rapid „vreau să spun Cambodgia”.

Joe Biden, care va împlini 80 de ani în această lună, este reputat pentru numeroasele sale gafe de la începutul carierei sale la Washington, notează AFP.

Cu câteva zile în urmă, Joe Biden a confundat pentru scurt timp războiul din Ucraina cu cel din Irak, în timp ce vorbea despre problema inflației. A realizat imediat greșeala și s-a corectat, adăugând că se gândește la Irak pentru că acolo a murit fiul său. În realitate, Beau Biden a murit de cancer cerebral în 2015, în Statele Unite.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri