Video O nouă zi de haos în Franţa. Greva masivă urmează să înceapă din nou

Data publicării:
proteste-franta-greva-captura

Franța se pregătește pentru vineri o nouă zi de haos în transporturi în contextul în care va continuă greva generală organizată de principalele sindicate în semn de protest faţă de proiectul guvernului de reformare a sistemului de pensii, potrivit BBC News, citat de MEDIAFAX.

Se preconizează că traficul feroviar și aerian va fi în special afectat vineri, și doar o mică parte din sistemul de transport al Parisului funcționează.

Operatorul de transport public din Paris a transmis că greva va dura cel puțin până luni.

Alte sindicate urmează să decidă vineri până când vor continua cu acțiunile de protest. Mai multe sindicate au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când guvernul va soluţiona revendicările.

În ziua precedentă, potrivit sindicatelor, aproximativ 1,5 milioane de persoane au participat la protestele organizate în mai multe oraşe din Franţa, în timpul grevei generale. Ministerul de Interne a comunicat că s-au înregistrat 806.000 de manifestanţi, dintre care 65.000 la Paris.

Poliția franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Nantes, aflat în vestul țării, ca urmare a unor incidente violente produse joi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri