Galerie Foto O parlamentară din SUA a campat o noapte pe treptele Capitoliului din Washington

Data publicării:
Corii Bush a campat în fața Capitoliului SUA..
Corii Bush a campat în fața Capitoliului SUA.. Foto: Profimedia Images

Democrata Cori Bush, membră a Camerei Reprezentanților din SUA, a petrecut o noapte pe treptele Capitoliului din Washington pentru a protesta față de expirarea unui moratoriu privind evacuările. Ea cere prelungirea acestuia, relatează BBC.

Cori Bush vorbește la un protest față de expirarea moratoriului privind evacuările. Foto: Profimedia Images
Cori Bush vorbește la un protest față de expirarea moratoriului privind evacuările. Foto: Profimedia Images

Bush, care în trecut a rămas fără adăpost, a spus că 7 milioane de americani sunt „expuși riscului de evacuare” pentru că nu și-au putut plăti chiriile din cauza restricțiilor anti-COVID.

Moratoriul a fost impus acum 11 luni, în parte pentru a opri răspândirea coronavirusului prin aglomerarea în adăposturi.

Bush cere extinderea măsurii și a organizat un protest nocturn în fața sediului Congresului SUA.

„Moratoriul evacuărilor expiră la miezul nopții. Am fi putut să-l prelungim ieri, dar unii democrați au plecat în vacanță. Am dormit la Capitoliu ieri seară pentru a le cere să se întoarcă și să-și facă treaba. Astăzi este ultima lor șansă. Suntem încă aici”, a scris ea pe Twitter.

Totuși, Camera Reprezentanților, unde democrații au majoritate, a intrat în vacanță timp de șapte săptămâni, fără a extinde moratoriul.

Cei care se opun extinderii măsurii spun că mulți proprietari au dificulăți în a-și plăti creditele ipotecare, dacă nu mai primesc banii din chirii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri