O profesoară bolnavă de Covid de câteva săptămâni s-a prăbușit și a murit în timpul unui curs online, în fața a 40 de studenți

Data publicării:
Paola De Simone

Aproximativ 40 de studenți urmăreau cursul online al Paolei De Simone despre istoria secolului XX, când aceasta a încetat la un moment dat să mai interacționeze.

Când și-au dat seama că profesoara este în primejdie și că se chinuia să respire, i-au cerut adresa pentru a chema o ambulanță, dar ea nu a răspuns, a declarat studenta Ana Breccia pentru Washington Post.

Breccia, în vârstă de 23 de ani, a spus că, la un moment dat, părea că De Simone își contactează soțul, iar studenții au rămas cu ea până când acesta a ajuns acasă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Paola De Simone, de 46 de ani, care a predat la Universitatea din Buenos Aires, a murit miercuri, la scurt timp după ce s-a prăbușit în timpul cursului online, potrivit Clarín, cel mai mare ziar din Argentina. Profesoara, al cărui cont de Twitter a fost șters de atunci, a postat pe rețeaua socială, săptămâna trecută, un mesaj în care spunea că are simptome de coronavirus care persistă de săptămâni întregi.

Studenții și colegii profesoarei au spus că nu a fost o surpriză pentru ei atunci când Paola a decis să țină lecții și după ce s-a îmbolnăvit. Silvina Sterin Pensel, jurnalistă argentiniană din New York și prietenă veche a Paolei, a mărturisit că acesta i-a spus într-o conversație că este capabilă să țină lecții și că „studenții mei au nevoie de mine”.

Ea a numit moartea lui De Simone un „memento trist al faptului că virusul este real”.

Argentina a raportat peste 450.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 9.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins, și este una dintre cele mai afectate țări din America Latină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri