O rachetă a căzut aproape de ambasada României din Kiev. Aurescu: Personalul este în siguranță

Data publicării:
kiev
Bombardamente în capitala Kiev. Foto: Twitter

O rachetă a căzut luni dimineață la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev, a scris ministrul de externe Bogdan Aurescu, pe Twitter. Acesta a condamnat atacul rusesc asupra capitalei ucrainene și a precizat că personalul ambasadei este în siguranță.

„Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei”, a scris ministrul Aurescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rușii au atacat luni dimineață cu zeci de rachete mai multe orașe ucrainene printre care și capitala Kiev sau Liov, aproape de granița cu Polonia. Atacul din Kiev a avut loc la o oră de vârf, în zone agolomerate. Presa ucraineană precizează că sunt morți și răniți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacurile rușilor și a îndemnat populația să se adăpostească. În toată țara sună sirenele antiaeriene.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri