Video O rachetă rusească a căzut în Republica Moldova, la 20 de kilometri de granița cu România. Reacția Maiei Sandu

Data actualizării: Data publicării:
resturi ale unei rachete rusești căzută pe teritoriul republicii moldova
Foto: Twitter/Maia Sandu

Resturile unei rachete rusești au fost descoperite în această după-amiază pe teritoriul Republicii Moldova, la aproximativ 20 de kilometri de granița cu România. Ele au fost descoperite de o patrulă a poliției de frontieră.

Este vorba de a treia rachetă care cade în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina.

În decembrie, un proiectil a căzut la 25 de kilometri de granița cu România. Atunci, oficialii de la Chișinău spuneau că e o consecință a războiului pornit de Rusia și o acuzau pe aceasta că pune în pericol securitatea țării.

De asemenea, și în octombrie un proiectil similar a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Atunci nu au fost victime, însă mai multe case au fost avariate.

Maia Sandu: Condamnăm atacurile intensificate ale Rusiei

Președinta Republicii Moldova  a reacționat, sâmbătă seară, după descoperirea fragmentelor de rachetă pe teritoriul țării sale.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei are un impact direct asupra Republicii Moldova din nou. Poliția de frontieră a descoperit fragmente dintr-o rachetă în apropiere de satul Larga, în nordul Republicii Moldova. Condamnăm cu fermitate atacurile intensificate ale Rusiei de astăzi și suntem alături de cei care și-au pierdut oameni dragi în Dnipro și în toată Ucraina. Pacea trebuie să învingă”, a spus președinta Maia Sandu într-o postare pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri