O statuie a lui Buddha de 108 metri înălțime se construiește în Cambodgia. Va fi printre cele mai înalte din lume

Data actualizării: Data publicării:
statuie buddha
Statuia lui Buddha va măsura 108 metri și va fi gata peste 4 ani. Foto: Profimedia Images

Cambodgia va avea peste patru ani una dintre cele mai înalte statui din lume care îl întruchipează pe Buddha. Aceasta va avea 108 metri, va fi construită pe vârful Muntelui Bokor, din sudul ţării, iar startul lucrărilor a fost dat miercuri, transmite agenţia Xinhua, citată de Agerpres. 

Ministrul gospodăririi terenurilor, urbanismului şi construcţiilor, Chea Sophara, a declarat că statuia lui Buddha, în poziţie aşezată şi cu picioarele încrucişate, va avea un cost estimat la aproximativ 30 de milioane de dolari americani. Lucrările de construcţie vor dura patru ani.

"Va fi cea mai înaltă statuie a lui Buddha din Cambodgia şi una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha din lume", a spus oficialul în cadrul unei ceremonii de inaugurare a şantierului.

"Când construcţia va fi finalizată, statuia va servi drept altar sacru pentru budişti, iar această zonă va deveni un important centru turistic budist pentru Cambodgia şi pentru lume", a precizat ministrul.

Budismul este religia predominantă în acest stat situat în Asia de Sud-Est. Până la 95 de procente din populaţie este budistă, potrivit Ministerului Cultelor şi Religiilor.

Muntele Bokor este situat la aproximativ 180 de kilometri sud-vest de capitala Phnom Penh.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri