O tânără a fost găsită vinovată pentru că a inventat un viol în grup

Data publicării:
ciocanel

O britanică a mințit atunci când a pretins că a fost violată în grup de 12 tineri israelieni, a decis o instanță din Cipru. Tribunalul din orașul Paralimni a găsit-o vinovată pe femeie de inducere în eroare a autorităților, iar sentința va fi anunțată la 7 ianuarie, relatează Euronews.

Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu șase luni, la mijlocul lunii iulie, când tânăra de 19 ani a susținut că a fost abuzată sexual de un grup de adolescenți israelieni.

Femeia a fost arestată însă după ce și-a retras plângerea pe care o făcuse inițial și în care îi acuza pe tinerii israelieni că au violat-o într-o cameră de hotel din stațiunea Ayia Napa, situată la 8 km de Paralimni, o destinație foarte populară printre tineri.

Judecătorul a spus că acuzata nu a spus adevărul și a încercat să inducă în eroare curtea făcând declarații „evazive” și „convenabile”. Judecătorul a mai spus că acuzata a recunoscut în fața anchetatorilor că a mințit și și-a cerut scuze, motivând că a inventat totul pentru că i-a fost rușine când a constatat că tinerii au filmat-o cu telefoanele mobile în timp ce făcea sex.

Avocata apărării a cerut tribunalului să dea dovadă de clemență atunci când va decide sentința, spunând că clienta ei își regretă faptele și a acționat astfel pentru că se afla sub o puternică presiune psihologică.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri