O tânără a mințit că are 3 forme de cancer și a primit 37.000 de dolari. Un clip postat pe TikTok a dat-o însă de gol

Data publicării:
madison
Madison Marie Russo, în vârstă de 19 ani, a fost dată de gol după ce utilizatori de pe TikTok au descoperit că a conectat greșit tuburile de perfuzii. Foto: GoFundMe

O adolescentă din statul american Iowa a fost acuzată că mințit că care cancer, primind astfel donații în valoare totală de 37.000 de dolari în donații de la străini buni, relatează The Independent.

Madison Marie Russo, în vârstă de 19 ani, a fost dată de gol după ce utilizatori de pe TikTok au descoperit că a conectat greșit cablurile și tuburile de perfuzii, în clipuri video în care pretindea că face chimioterapie.

Într-o serie de postări pe conturile de pe rețelele sociale și pe o pagină GoFundme, Russo a susținut că a fost diagnosticată cu cancer pancreatic în stadiul 2, cu leucemie și că are o tumoare „de dimensiunea unei mingi de fotbal” în jurul coloanei vertebrale.

Ea riscă până la 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de escrocherie de către poliția din orașul Eldridge, din cauza colectării de fonduri prin fraudă.

Poliția a percheziționat apartamentul tinerei și a confiscat o perucă, un stâlp de perfuzii cu o pompă de alimentare plină cu bule de vată, echipamente medicale cumpărate numele unei rude și bani, arată înregistrările instanței.

439 de donatori, inclusiv colegi, fundații pentru pacienți cu cancer, persoane private și companii i-au dat bani lui Russo.

GoFundme a promis că va da înapoi cei peste 37.000 de dolari donați prin intermediul paginii.

Publicația locală Quad-City Times a relatat că fotografiile postate de Russo pe rețelele sociale și care păreau să arate cum face chimioterapie erau luate de pe un cont aparținând unei alte paciente bolnave cancer.

Alte fotografii erau făcute în apartamentul ei și nu într-un cabinet medical, așa cum susținuse ea.

Poliția a verificat dosarele medicale de la trei spitale din zonă în care Russo a susținut că a fost tratată, dar nu a fost găsit nici un document care să confirme că a fost diagnosticată cu cancer, potrivit poliției.

Russo a fost eliberată pe cauțiune și urmează să se prezinte la tribunal în 2 martie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri