O tânără a murit la un internat din SUA. S-a plâns că se simte rău, dar profesorii au crezut că minte și nu au dus-o la spital

Data publicării:
taylor
O tânără a murit la un internat din SUA. S-a plâns că se simte rău, dar profesorii au crezut că minte și nu au dus-o la spital. Foto: Dean Goodridge

O adolescentă din SUA care a murit la un internat din Utah pentru tineri vulnerabili s-a simțit rău cu câteva săptămâni înainte, dar angajații au crezut că minte și nu dus-o la spital decât în ziua decesului, spun foști angajați ai internatului, citați de NBC News.

Taylor Goodridge, în vârstă de 17 ani, a murit la Diamond Ranch Academy din Hurricane, Utah, pe 20 decembrie. Cauza oficială a morții nu a fost încă stabilită, dar familia ei crede că tânăra a murit de sepsis, în urma unei infecții.

Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane din Utah a plasat licența Academiei Diamond Ranch pe „statut condiționat”, permițându-i să rămână deschisă în timp ce agenția și poliția din Hurricane investighează moartea lui Taylor. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a declarat că academia „colaborează activ cu anchetatorii”.

Dean Goodridge, tatăl lui Taylor, a dat în judecată Diamond Ranch Academy pe 30 decembrie, susținând că școala știa că fiica lui este grav bolnavă, dar angajații i-au spus să o lase baltă și să ia aspirină.

Un avocat al Diamond Ranch a spus că internatul este în „un dezacord substanțial cu multe aspecte” ale procesului și cu acuzațiile foștilor angajați, dar nu a putut răspunde în detaliu din cauza legii federale privind confidențialitatea care guvernează educația și dosarele medicale.

„Un lucru asupra căruia suntem de acord: este o circumstanță tragică”, a spus Bill Frazier, avocatul școlii.

De fiecare dată când moare o tânără de 17 ani este îngrozitor și suntem năuciți de asta,” a adăugat el.

NBC News a vorbit cu șapte foști membri ai personalului de la Diamond Ranch Academy, inclusiv cinci care au spus că Taylor a fost bolnavă de mai multe ori în cele trei luni înainte de moartea ei, dar nu a fost dusă la medic. Patru au vorbit sub condiția anonimatului pentru că se tem de represalii din partea conducerii companiei. Declarațiile lor sunt similare cu cele făcute în procesul lui Goodridge.

Erau nopți în care vomita și angajaților nu le-a păsat, nu au făcut nimic”, a spus Tianamarie Govan, care a supravegheat fetele în timpul turei de noapte la Diamond Ranch Academy până pe 20 octombrie, adăugând că Taylor se plângea de dureri de stomac și de spate la acel moment.

Au fost momente în care trebuia să stau în camera ei pentru a mă asigura că e bine. A avut febră foarte mare într-o noapte, dar personalul de supraveghere a refuzat să-mi permită să folosesc un termometru”, adaugă ea.

Matt Thomas, care a fost mentor pentru tineret la Diamond Ranch Academy până la sfârșitul lunii decembrie, a spus că a citit un memoriu din 19 decembrie în care se spunea că Taylor era atât de bolnavă încât nu voia să meargă la prânz.

Înregistrările din unitatea de cazare trimise la NBC News de către un fost angajat arată că Taylor a vomitat în cel puțin trei zile din săptămâna care a precedat moartea ei.

Un alt fost angajat, care a părăsit Diamond Ranch Academy în decembrie, a spus că Taylor vomita de mai multe ori pe zi și se plângea de dureri de stomac extreme înainte de a muri. Era palidă și avea stomacul umflat, a spus acesta.

Cei șapte foști angajați au declarat cu toții pentru NBC News că conducerea internatului Diamond Ranch Academy i-a avertizat că tinerii au obiceiul să mintă că se simt rău ca să atragă atenția, să nu-și facă temele sau pentru a-și convinge părinții să-i ia acasă

Copiii nu se puteau plânge familiilor, deoarece școala controla pe cine puteau apela și le limita și monitoriza apelurile telefonice și scrisorile cu părinții, au spus foștii angajați.

„Sunt prinși în capcană atunci când au o problemă medicală. Nu pot pur și simplu să iasă pe ușă și să meargă la medic sau chiar să-și sune părinții pentru a-i duce la medic. Este în totalitate decizia școlii, a spus Alan Mortensen, un avocat al familiei Goodridge.

Frazier, avocatul Academiei Diamond Ranch, a spus că multe dintre acuzații au fost „demonstrate ca false”, dar școala a refuzat să dea mai multe detalii.

DRA va continua să coopereze deplin și transparent cu toate agențiile corespunzătoare și așteaptă cu nerăbdare să prezinte faptele în instanță”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri