O tânără suedeză, bătută cu brutalitate într-un club, pentru că nu a lăsat un bărbat să o agreseze sexual

Data publicării:
sophie johansson

O tânără din Suedia a trecut printr-un adevărat coșmar într-un club din Malmo, după ce a fost atacată și lovită de un bărbat care a încercat să o pipăie. Tânăra s-a ales cu capul spart și sânge șiroind pe tot chipul, scrie Metro.

Sophie Johansson a declarat, după atac, că dansa într-un club din Malmo, când a simțit mâna unui bărbat pe posteriorul ei. Tânăra a încercat să îl indepărteze, însă în acel moment individul a început să o lovească cu pumnul în față, apoi i-a spart o sticlă în cap.

Suedeza spune că, înainte de incident, bărbatul ar fi încercat să îi deschidă geanta. „Am crezut că îmi curge băutură pe față după ce mi-a spart sticla în cap, dar apoi prietena mea mi-a spus că era sânge. Eram în stare de șoc”, a declarat fata.

Tânăra a avut nevoie de mai multe copci la nivelul capului, iar poliția a închis investigația pe motiv că nu au suficiente dovezi. „Sperăm ca cineva să fi văzut incidentul. Dacă da, putem redeschide oricând investigația”, a spus șeful poliției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clubul Babel din Malmo a fost ținta unui atac terorist anul trecut, pe 3 noiembrie, când un bărbat a aruncat un dispozitiv explozibil de pe o motocicletă, apoi a fugit. Clubul era închis la momentul atacului.

O statistică efectuată pe 104 milioane de femei din SUA arată că cel puțin 65% dintre acestea au fost hărțuite, agresate verbal sau fizic, pipăite pe stradă sau în localuri, urmărite, amenințate sau violate. Cele mai multe atacuri (67%) au loc pe stradă, în timp de 41% se petrec în magazine, restaurante, mall-uri sau la cinema, iar 23% dintre atacuri au loc în mijloacele de transport în comun.

În Suedia, în 2014, au fost înregistrate 6,697 cazuri de violuri raportate la poliție, în creștere cu 11% față de anul precedent. În 2015, numărul violurilor raportate poliției a scăzut cu 12%, însă a crescut din nou în 2016, la 6,715 cazuri. De altfel, Suedia are cel mai mare număr de cazuri de viol din Uniunea Europeană, de trei ori mai multe decât în alte țări europene. Acest lucru nu înseamnă neapărat că în Suedia au loc mai multe violuri anual, ci poate însemna și că femeile se simt mai în siguranță să meargă la poliție atunci când sunt agresate sexual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri