O televiziune a Kremlinului instruiește cetățenii cum să procedeze în cazul unui război cu SUA

Data publicării:
russia-us-missile

Televiziunile Kremlinului au creat o bulă de panică în jurul noilor tensiuni critice dintre SUA și Rusia, după atacul cu arme chimice asupra orașului Douta din regiunea siriană Ghouta de Est.

Mai precis, postul de televiziune Vesti-24, una dintre pârghiile propagandistice ale președinției ruse, a început să instruiască populația cum să procedeze, în privința proviziilor, în cazul izbuncirii unui război între Rusia și Statele Unite, transmite The Moscow Times.

Informația apare în contextul amenințărilor Moscovei privind pericolul internaționalizării războiului din Siria în cazul în care Washingtonul va decide să deruleze o campanie aeriană împotriva regimului de la Damasc.

Un prezentator Vesti-24 le-a recomandat marți telespectatorilor ruși, în timpul unui „instructaj de supraviețuire alimentară”, să facă rezerve „mai mari de apă și mai puțin de dulciuri”, pe lângă stocuri de conserve și pungi cu ovăz.

CITIȚI ȘI: Trump sugerează un atac asupra Siriei : „Rusia, pregătește-te, pentru că vor veni rachete!”

Kremlinul a avertizat miercuri împotriva oricărei acţiuni în Siria care ar putea „destabiliza situaţia deja fragilă din regiune”, după ameninţările cu lovituri ale Occidentului împotriva regimului de la Damasc.

„Noi încă sperăm că toate părţile vor evita orice act care în realitate nu ar fi în niciun caz justificat şi care ar putea destabiliza situaţia, deja fragilă, în regiune”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciind situaţia actuală ca fiind „foarte tensionată”.

Între timp, 500 de persoane din Douma prezintă simptome tipice expunerii la substanțe toxice, inclusiv dificultăți de respirație, iritații ale membranelor mucoase și disfuncții ale sistemului nervos central.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere de urgență „acces nelimitat” în orașul Douma.

„Ar trebui să fim cu toţii revoltaţi de aceste rapoarte teribile şi imagini din Douma. OMS cere un acces liber imediat în zona afectată pentru a furniza servicii medicale celor afectaţi, a evalua impactul sanitar şi pentru a furniza un răspuns privind sănătatea publică”, a declarat medicul Peter Salama din cadrul OMS.

Activiştii care se opun regimului lui Assad, membrii echipajelor de salvare şi medici susţin că atacul chimic asupra Douma în Ghouta de Est a fost lansat de forţele guvernamentale care au folosit bombe cu substanţe chimice toxice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri