Oamenii din Coreea de Nord sunt „devastați” de cât de slab a ajuns Kim Jong-un, conform presei de stat a regimului

Data actualizării: Data publicării:
Kim-Jong-un, îmbrăcat în alb, la un pupitru
Kim Jong-un, dictatorul Coreei de Nord. Foto: Profimedia Images

Lumea din Coreea de Nord este „devastată” de aparenta pierdere în greutate a dictatorului Kim Jong-Un, transmite presa de stat din țara asiatică. Presa de stat nord-coreeană a difuzat declarațiile unor rezidenți din Phenian care spun că sunt „devastați” de cât de slab a ajuns Kim, relatează Reuters.

Comentariile difuzate de presa de stat a regimului dictatorial nord-coreean vin după ce mai mulți analiști occidentali au comentat la începutul lunii iunie cu privire la aparenta pierdere în greutate a lui Kim. 

„Să-l vedem pe respectatul secretar general arătând atât de slab ne frânge inimile”, spune un bărbat, intervievat de presa de stat nord-coreeană, vineri. „Toți cei cu care am vorbit spun că le-au dat lacrimile”, a adăugat el.

În clipul video, care nu a putut fi verificat de nicio sursă media credibilă, rezidenții din capitala nord-coreeană privesc la un ecran care arată un concert vizionat de Kim și alți oficiali din Partidul Muncitorilor din Coreea.

Anul trecut, starea de sănătate a lui Kim a generat speculații în presa occidentală, existând informații conform cărora dictatorul nord-coreean ar fi murit în timpul unei operații. Ulterior, acestea s-au dovedit false, iar Kim a reapărut în public.

Serviciul național de informații din Coreea de Sud le-a transmis parlamentarilor anul trecut că apreciază că liderul din nord ar cântări 140 kg, îngrășându-se cam cu 6-7 kg pe an, de la venirea la putere, la sfârșitul anului 2011.

Un analist a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți imaginea. Țara se luptă cu o lipsă de alimente și o criză economică declanșată de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China pe timpul pandemiei, o serie de dezastre naturale și sancțiuni internaționale impuse ca răspuns la programele nucleare desfășurate de Coreea de Nord.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri