Oficial din Dnipro: Avem patru congelatoare pline cu cadavre ale soldaților ruși. Mamele din Rusia să vină să le ia

Data actualizării: Data publicării:
Convoi militar rusesc distrus
Rusia ar putea fi pierdut până la 6.000 de soldați în cele două săptămâni de război în Ucraina, potrivit unui oficial american. Foto: Profimedia Images

În Dnipro sunt patru congelatoare pline cu cadavre ale soldaților ruși, a declarat viceprimarul orașului, care le-a cerut mamelor acestora să vină să le ia.

Viceprimarul orașului Dnipro a spus că este vorba despre peste 1.500 de cadavre ale soldaților ruși, care nu sunt revendicate și care sunt ținute în congelatoare.

"Acum, în morgile din Dnipru sunt mai mult de 1500 de cadavre ale soldaților ruși pe care nimeni nu vrea sa le ia. Ele stau în congelatoare. Noi sperăm că unele mame din Rusia vor putea veni să-și ia copiii pe care i-au crescut toată viața.

Noi avem deja patru congelatoare pline cu soldați ruși.

Cum n-ar fi, ei sunt copii cuiva. Ei au fost crescuți de mame, au mers împreună în prima zi de școală. Noi vom organiza totul, doar să vină să ia cadavrele copiilor lor", a fost mesajul lui Mihail Lisenko.

Săptămâna trecută, un oficial ucrainean citat de Washington Post, a declarat că aproximativ 7.000 de cadavre ale militarilor ruși, nerevendicate, sunt în morgi și vagoane frigorifice din Ucraina.

Ucraina a încercat să returneze trupurile a 3.000 de militari ruși în a treia zi de război, a spus Oleksiy Arestovych, consilier al șefului administrației prezidențiale ucrainene, potrivit Sky News.

"Ei au spus: <Nu credem în acest număr. Nu suntem pregătiți să le acceptăm>", a declarat consilierul.

Potrivit acestuia, Ucraina a sugerat un schimb de mai multe ori, dar Rusia a refuzat.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne a creat un site web și un canal Telegram unde rușii pot căuta fotografii ale morților și prizonierilor de război sau pot completa un formular online pentru a cere informații despre membrii familiei.

Editor : A.R. | G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri