Oficial: Fostul rege Juan Carlos, fugit din Spania de frica procurorilor, s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite

Data publicării:
Juan Carlos I al Spaniei
Foto: Getty Images

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se află în Emiratele Arabe Unite din data de 3 august, au anunțat reprezentanții monarhiei spaniole, relatează BBC.

Prin acest anunț se pune capăt mai multor săptămâni de speculații cu privire la locul în care se află fostul rege, care a părăsit Spania din 3 august în urma mai multor acuzații de corupție.

„Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”, spunea, atunci, Juan Carlos, într-o scrisoare adresată fiului său, regele Felipe al VI-lea.

Regele emerit, în vârstă de 82 de ani, a călătorit în Emiratele Arabe Unite în data de 3 august și rămâne acolo, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Regale de Bourbon.

Fostul rege a negat toate acuzațiile de corupție și a declarat că este disponibil pentru orice fel de declarație în fața procurorilor, dacă aceștia vor avea nevoie de acest lucru.

Juan Carlos a fost Rege al Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975 și a fost considerat, pentru multă vreme, simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea sa pe tron. El a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, Felipe.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri