Mai mulți ofițeri cer să îi fie tăiat lui Donald Trump accesul la „butonul nuclear”

Data actualizării: Data publicării:
4926596880_48bdbf60ce_o.0

Un grup de ofițeri veterani cer Congresului SUA vă restricționeze accesul președintelui Donald Trump la arsenalul nuclear al țării, punând la îndoială capacitatea acestuia de a lua o decizie atât de serioasă precum declanșarea unui atac cu arme de distrugere în masă.

 

Într-o scrisoare deschisă adresată Congresului, 17 veterani au scris că de mult timp au dubii semnficative față de aptitudinile lui Donald Trump de servi drept „comandant suprem, cu autoritate absolută asupra arsenalului nuclear”, citează publicația Newsweek.

„La un an de mandat al lui Donald Trump, alarmarea noastră s-a intensificat (...) Președintele a avut nenumărate ocazii de a se educa și de a deveni puțin mai modest privind responsabilitățile funcție sale”, scriu aceștia.

„În schimb, el ne arată constant că este ușor de momit, încăpățânat în propria ignoranță în domeniul politicii și diplomației, fluturând cu orice ocazie amenințarea nucleară. Realitatea mandatului său prezidențial este mai gravă decât ne-am imaginat”, se mai arată în scrisoarea veteranilor.

La începutul anului, Donald Trump a inițiat o nouă șarjă declarativă în conflictul său cu liderul de la Phenain, Kim Jong-un.

Într-un mesaj postat pe Twitter, șeful de la Casa Albă a scris butonul său nuclear „este mai mare şi mai puternic” decât cel al liderului nord-coreean.

Liderul nord-coreean Kim Jong un tocmai a declarat că butonul nuclear este tot timpul pe biroul său. Să-i transmită vă rog cineva din regimul său vlăguit şi înfometat că şi eu am un buton nuclear, dar este unul mai mare şi mai puternic decât al său, iar butonul meu funcţionează, a scris Trump pe Twitter.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că butonul nuclear se află pe biroul său în permanenţă, astfel că SUA nu vor putea să înceapă un război.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri