Olaf Scholz e tot mai aproape de a deveni noul cancelar al Germaniei. Partidele au început negocierile pentru „Coaliția Semafor”

Data publicării:
Olaf Scholz, Annalena Baerbock și Christian Lindner la microfoane
Olaf Scholz, Annalena Baerbock și Christian Lindner, liderii celor trei partide germane care au început negocierile pentru formarea guvernului. Foto: Profimedia Images

Liderul social-democraților germani, Olaf Scholz, este tot mai aproape de a deveni noul cancelar al Germaniei după ce partidul său a intrat oficial în tratative pentru formarea guvernului cu Verzii și cu FDP, relatează Euronews.

Scholz a anunțat că cele trei partide, care au suficiente locuri în Bundestag pentru a forma guvernul, s-au pus de acord să înceapă negocierile formale. Coaliția va trebui aprobată de conducerea celor două partide partenere SPD.

SPD a câștigat alegerile din Germania la o diferență mică de actualul partid de guvernământ, CDU. E vorba de cel mai slab rezultat din istorie al formațiunii Angelei Merkel, unul generat, cel mai probabil, și de retragerea acesteia. Angela Merkel își încheie cariera după 16 ani la conducerea Germaniei.

În acest moment, așa-zisa „Coaliție Semafor”, denumită așa după culorile celor trei partide care ar forma-o – roșu, galben și verde – are cele mai multe șanse să formeze un nou guvern.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri