Olaf Scholz: Guvernul german discută cu industria de profil pentru a livra arme Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
olaf scholz declaratii de presa
Cancelarul german Olag Scholz. Foto: Profimedia Images

Germania va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar și financiar, deși, practic, a epuizat armele pe care le poate livra din propriile stocuri. Guvernul discută acum cu industria de armament pentru a stabili o modalitate de a crește numărul armelor și a echipamentului militar care să fie livrate Kievului, a declarat marți cancelarul Olaf Scholz, potrivit Reuters.

Printre armele pe care producătorii de echipamente militare au spus că le pot livra rapid, și de care Ucraina are nevoie, se numără cele antitanc și de apărare antiaeriană, a declarat Scholz într-o conferință de presă, după o discuție cu aliații occidentali.

Vom oferi banii necesari pentru achiziția armelor”, a spus Scholz. „Scopul este de a întări armata ucraineană, astfel încât să poată respinge atacul rusesc”.

Întrebat dacă Germania va livra Ucrainei tancuri Leopard de ultimă generație, el a spus că Berlinul, precum și aliații săi occidentali au ajuns la concluzia că este cel mai logic să livreze armele pe care ucrainenii deja știu să le folosească.

Printre cei cu care a vorbit cancelarul german s-au numărat președintele SUA Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele francez Emmanuel Macron, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și premierul britanic Boris Johnson, precum și liderii Poloniei, Japoniei și Italiei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri