Olaf Scholz va merge la Kiev împreuna cu Macron și Draghi, înainte de summitul G7 - presă

Data actualizării: Data publicării:
Olaf Scholz
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz va merge la Kiev împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron și premierul Italiei, Mario Draghi, înainte de summitul Grupului celor Șapte de la sfârșitul lunii iunie, a informat sâmbătă ziarul Bild, potrivit The Guardian.

Potrivit publicației, cei doi lideri europeni doresc să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în luna aceasta, înainte de summitul G7.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră și ies pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”.

Totodată, Palatul Elysee că o vizită a președintelui Macron în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să dea o dată exactă.

Ucraina l-a mustrat pe Macron pentru că a spus că este important să nu „umilească” Rusia, o poziție care, potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, „nu poate decât să umilească Franța”.

Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie. Poziția sa a fost criticată în mod repetat de unii parteneri din Europa, deoarece aceștia o consideră ca o subminare a eforturilor de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri