Olanda devine un „narco-stat”, crima organizată pare de neoprit, susține poliția olandeză

Data actualizării: Data publicării:
maxresdefault

Olanda devine un „narco-stat”, ca țările măcinate de droguri din America de Sud, se arată într-un raport al sindicatului poliției olandeze, care trage un semnal de alarmă privind dificultățile cu care se confruntă forțele de ordine în a împiedica crearea unei „economii paralele a drogurilor”.

Cifrele oficiale indică o scădere a ratei criminalității în Olanda, dar ofițerii de poliție susțin că acest trend statistic nu are la bază o situație reală, ci faptul că multe victime nu mai raportează incidentele, în timp ce cartelurile de crimă organizată par scăpate din frâu, relatează The Guardian.

Resursele actuale ale forțelor de ordine sunt atât de limitate, încât polițiștii nu au reușit până acum să destructureze decât un singur grup criminal din „cele nouă” care au luat cu asalt Olanda în ultimii ani, se arată în concluziile raportului publicate în ziarul De Telegraaf.

Raportul sindicaliștilor reunește 400 de interviuri ce conțin mărturii ale polițiștilor și detectivilor, majoritatea făcând referire la caracteristicile de „narco-stat” care se manifestă din ce în ce mai des în Olanda.

Criticii politicii toleranței (gedoogbeleid) - promovată de autoritățile olandeze în privința vânzării de canabis în cafenele și a statutului juridic al prostituției – susțin că Țările de Jos au fost promovate ca un paradis pentru traficul de droguri și de carne vie, iar acum au început să apară efectele secundare.

O mare parte din canitățile de ecstasy care circulă în Europa și SUA provind de laboratoarele din sudul Olandei, laboratoare aflate sub controlul bandelor marocane implicate în producția mondială de canabis.

Sindicatul poliției olandeze cere suplimentarea numărului de polițiști cu 2.000 de noi ofițeri pentru a putea combate caracatițele crimei organizate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri