Olanda expulzează un ministru turc

Data publicării:
ministru turc familie

Autoritățile olandeze au trimis-o sâmbătă noaptea pe Betul Sayan Kaya, ministrul turc pentru probleme sociale și familie, înapoi în Germania, a anunțat primarul orașului Rotterdam, citat de Reuters, relatează Agerpres.

ministru turc familie

Ministrul, împreună cu mai mulți membri ai familiei, intrase în Olanda la bordul unui autoturism. Ea intenționa să participe duminică la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificările constituționale supuse unui referendum în data de 16 aprilie. Cetățenii turci, inclusiv cei de peste hotare, sunt chemați să voteze puteri sporite pentru președintele Turciei.

În fața consulatului Turciei din Rotterdam, poliția călare a dispersat câteva sute de manifestanți care cereau să o vadă pe Sayan Kaya. Aceasta a fost împiedicată să li se adreseze.

Ministrul a condamnat în termeni duri atitudinea autorităților olandeze și a reluat termenul de „nazist” (folosit de președintele turc Erdogan), în mesaje postate pe contul de Twitter.

Olanda i-a interzis vineri aterizarea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru participarea la evenimentul electoral din Rotterdam. Cu câteva zile înainte, acesta fusese împiedicat să participe la o întâlnire cu conaționalii săi la Hamburg, în Germania, iar ulterior a renunțat și la participarea la un miting la Zurich, în Elveția.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat în termeni duri atât Germania, cât și Olanda pentru interdicțiile impuse șefului diplomației de la Ankara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri