Olanda reintroduce restricţii, după creșterea majoră a cazurilor de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
cladiri si canal pentru plimbari de agrement in olanda
Olanda reintroduce restricţii FOTO: Getty Images

Olanda reintroduce restricţii asupra funcţionării cluburilor de noapte, restaurantelor şi festivalurilor de muzică, la numai două săptămâni după ce aceste măsuri fuseseră ridicate, în urma creşterii accelerae a cazurilor de COVID-19, mai ales în rândul tinerilor.

Premierul Mark Rutte a precizat că restricţiile se aplică de sâmbătă şi vor rămâne în vigoare până pe 14 august.

Preocupante sunt în special focarele pornite din discoteci şi creşterea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului, factori care au contribuit la creşterea infectărilor.

Ţară cu circa 17 milioane de locuitori, Olanda a înregistrat în ultimele 24 de ore circa 5.500 de noi cazuri de COVID-19, după ce cu o săptămână în urmă se înregistrau 700-800 de cazuri pe zi, scrie Agerpres.

Numai într-o discotecă din localitatea Enschede cel puţin 200 de persoane s-au infectat într-o singură noapte, iar la primul festival organizat după lockdown-ul din pandemie, pe 2 şi 3 iulie, cel puţin 12 participanţi au intrat deja infectaţi şi nu se ştie câte ale persoane au infectat la rândul lor dintre cele circa 10.000 care au trecut pe acolo în fiecare zi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri