Olena Zelenska a discutat, la Palatul Elysee, cu Brigitte Macron despe cum vor fi ajutați copiii ucraineni bolnavi de cancer

Data publicării:
Olena Zelenska și Brigitte Macron
Olena Zelenska a fost primită la Palatul Elysee de Brigitte Macron

Prima Doamnă a Franţei, Brigitte Macron, a primit-o luni la Palatul Elysee pe Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei. Foarte elegante și zâmbitoare cele două au intrat în Palatul Elysee după o scurtă ședință foto. Cele două Prime Doamne au discutat despre un ajutor imediat pe timpul iernii pentru Ucraina, iar tema principală a întâlnirii au fost copiii ucraineni diagnosticați cu boli incurabile Aceștia vor fi tratați în Franța, informează AFP, citată de Agerpres.

Cele două Prime Doamne au discutat "despre operaţiunea Cigogne care a permis primirea de copii ucraineni ce suferă de cancer în Franţa şi despre cei 20.000 de copii şcolarizaţi în Franţa" de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, au precizat surse din anturajul Prime Doamne a Franţei.

Olena Zelenska a discutat cu soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron în ajunul unei duble conferinţe programate să aibă loc la Paris cu privire la ajutorul de urgenţă pentru Ucraina în toiul iernii şi angajamentul companiilor franceze în reconstrucţia acestei ţări.

Brigitte Macron şi Olena Zelenska se vor deplasa marţi la o şcoală din arondismentul 3 din Paris, care găzduieşte copii din familii ce au fugit de război, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, "ele au făcut schimb de opinii cu privire la fundaţia pe care Olena Zelenska a lansat-o" pentru a primi ajutor umanitar şi a permite reconstrucţia de spitale în estul Ucrainei, a precizat sursa.

"Cele două Prime Doamne se cunosc bine", a subliniat un consilier al lui Brigitte Macron, amintind că preşedintele Volodimir Zelenski efectuase în Franţa, în iunie 2019, una dintre primele lui vizite oficiale în străinătate după ce fusese ales preşedinte şi că cele două doamne s-au revăzut de atunci în mod regulat.

Olena Zelenska și Brigitte Macron. Foto: Profimedia Images
Olena Zelenska și Brigitte Macron. Foto: Profimedia Images

Ele au discutat la telefon la începutul pandemiei de COVID-19, au comunicat în scris sau prin videoconferinţă începând din 24 februarie şi s-au revăzut la New York în septembrie, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri