OMS: America de Sud este "noul epicentru" al pandemiei. Dezastrul, amplificat de sărăcie și de sistemul medical în pragul colapsului

Data actualizării: Data publicării:
Brazilia, coronavirus
Foto: Profimedia Images

America de Sud este ''un nou epicentru'' al pandemiei de coronavirus, cu o situaţie deosebit de alarmantă în Brazilia, a apreciat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Agerpres, care citează AFP.

''America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia", a declarat responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, în cadrul unei teleconferinţe din Geneva.

În America de Sud, oraşe majore au fost lovite cu aceeași forță precum Madrid, Milano sau New York, însă, spre deosebire de acestea, ele nu au sisteme medicale care să amelioreze situația. Oraşele din Brazilia îngroapă şiruri de scrie în gropi comune, iar sute de ecuadorieni caută cadavrele celor dragi în spitale cu mult depăşite numeric şi tehnologic.

Citiți șiOrașul în care coronavirusul a demolat sistemul medical: Cadavrele zac abandonate pe străzi, pe bănci și pe holurile spitalelor

Luni, Brazilia a devenit a treia ţară din lume ca număr de contaminări cu coronavirusul, urcând de la locul al şaselea, în spatele SUA şi Rusiei. Comunitatea ştiinţifică este de părere că datele anunţate de minister sunt mult subestimate, posibil de până la 15 ori, ţara efectuând încă prea puţine teste.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri