OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe: „Sunt sursa a 70% din bolile și virusurile nou apărute”

Data actualizării: Data publicării:
Un copil privește la pești într-o piață umedă din Singapore
Piață umedă din Singapore. Foto: Getty Images

Organizația Mondială a Sănătății cere interzicerea totală a vânzării de animale vii în piețele tradiționale și piețele umede pentru a opri posibilele apariții viitoare de boli precum Covid-19, relatează The Independent.

OMS a cerut tuturor guvernelor să suspende comerțul cu animale vii prinse în sălbăticie, în special cu mamifere. Măsura este menită să reducă riscurile asupra sănătății publice.

Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursa a mai mult de 70 la sută din noile boli infecțioase care apar la oameni, multe cauzate de virusuri noi. Mamiferele sălbatice, în special, sunt o sursă importantă de astfel de riscuri”, a transmis Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat.

Anterior, OMS ceruse condiții mai bune pentru animalele care sunt vândute în astfel de piețe însă avertiza că închiderea lor completă ar putea duce la perturbări în comerțul de hrană și, implicit, la o criză alimentară.

Experții OMS și-au schimbat, însă, opinia și au ajuns la concluzia că este nevoie de interzicerea totală a acestor practici după ce un studiu efectuat în comun cu specialiști din China a arătat că așa-zisele „piețe umede” sunt, cel mai probabil, locul de apariție al coronavirusului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri