OMS, despre combinarea vaccinurilor anti-COVID-19: „Este o tendință puțin periculoasă”

Data publicării:
oms Directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan
Directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan. Foto: Profimedia Images

Directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a avertizat, luni, că vaccinurile COVID-19 de la producători diferiți nu ar trebui combinate. „Este o tendință periculoasă”, a avertizat aceasta, potrivit Reuters.

„Este o tendință puțin periculoasă aici. Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”, a declarat Soumya Swaminathan, într-o conferință de presă.

De asemenea, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia sau a patra doză, „va fi o situație haotică”.

„Va fi o situație haotică în unele țări, dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia și a patra”, a mai spus Swaminathan.

Thailanda a anunțat, luni, că va combina vaccinurile anti-COVID-19 Sinovac şi AstraZeneca. Măsura vizează creşterea protecţiei împotriva variantelor mai transmisibile de coronavirus, a anunțat ministrul sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Thailanda şi state vecine, precum Indonezia, au raportat numeroase cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale şi a angajaţilor din prima linie imunizaţi cu vaccinul Sinovac.

Dacă va fi implementată, acesta ar fi prima strategie anunţată public de combinare a unui vaccin chinezesc cu unul dezvoltat în Occident.

De asemenea, după îngrijorările din Europa în legătură cu vaccinul AstraZeneca și introducerea unor restricții pentru anumite persoane, cele care au fost vaccinate cu prima doză, au primit rapel cu un vaccin dezvoltat de Pfizer sau Moderna. 

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri