Omul de încredere al lui Macron, inculpat pentru legături ilegale cu o importantă companie

Data publicării:
Președintele Franței și colaboratorul său, Alexis Kohler, în spate, cu un dosar galben în mână
Emmanuel Macron și Alexis Kohler. Foto: Profimedia Images

Secretarul general al președinției franceze, un important colaborator al președintelui Franței, a fost inculpat pentru conflict de interese, luni, conform unui anunț al procurorului de caz. Alexis Kohler este acuzat de legături ilegale cu compania italio-elvețiană  de transport maritim Mediterranean Shipping Company (MSC).

Alexis Kohler a fost, de asemenea, plasat sub statutul de martor asistat pentru trafic de influenţă în acest dosar în care sunt investigate legăturile sale familiale şi profesionale cu compania italo-elveţiană MSC, fondată şi condusă de verii mamei sale, familia Aponte, a mai precizat procurorul Jean-François Bohnert, din cadrul Parchetului Naţional Financiar (PNF), care este unitatea anti-corupţie a justiţiei franceze.

Numărul doi al Palatului Eysee, inculpat în acest dosar pe 23 septembrie, „contestă ferm că ar fi comis vreun delict”.

„Fără a fi luate în consideraţie în acest stadiu numeroase elemente obiective împotriva actului de acuzare, Alexis Kohler a fost pus sub statutul de investigat (n. red. - inculpat) pentru conflict ilegal de interese pentru fapte care ar putea data din urmă cu mai mult de zece ani”, susţine avocatul lui Kohler.

„Continuarea procedurii, la care el are de acum înainte acces (...), îi va permite să-şi demonstreze nevinovăţia”, a asigurat acesta.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri