ONU îi prezintă lui Elon Musk planul de 6 miliarde de dolari pentru eradicarea foametei, pentru care i-a sugerat să doneze 2% din avere

Data publicării:
elon musk imbracat la costum merge si gesticuleaza
ONU îi prezintă lui Elon Musk planul de 6 miliarde de dolari pentru eradicarea foametei, pentru care i-a sugerat să doneze 2% din avere. Foto: Profimedia

Directorul Programului Alimentar Mondial al ONU a elaborat un plan în valoare de 6,6 miliarde de dolari pentru a combate foametea în lume. Planul este un răspuns după discuțiile cu șeful Tesla, Elon Musk, care a susținut că va vinde acțiuni Tesla pentru a-l finanța, dacă i se va spune clar cum vor fi cheltuiți banii, relatează CNN.

David Beasley, directorul programului alimentar al ONU (PAM) și fost guvernator republican al Carolinei de Sud, a postat pe Twitter un link către un rezumat de 1.000 de cuvinte al planului. Documentul prezintă modul în care ONU ar folosi 6,6 miliarde de dolari pentru mâncare și vouchere pentru alimente, pentru a hrăni peste 40 de milioane de oameni din 43 de țări care sunt „în pragul foametei”. PAM spune că astfel va putea evita o „catastrofă”.

În documentul postat de Beasley, PAM propune să aloce 3,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra și livra alimente direct către oamenii aflați în dificultate, 2 miliarde de dolari „pentru numerar și vouchere alimentare (inclusiv taxe comerciale) în locuri în care piețele pot funcționa” și să cheltuiască încă 700 de milioane de dolari pentru a gestiona noi programe alimentare „adaptate la condițiile din țara destinatară” și care să facă în așa fel încât „ajutorul să ajungă la cei mai vulnerabili”.

Alte 400 de milioane de dolari ar fi folosite pentru „gestionarea operațiunilor, administrarea” și coordonarea lanțului de aprovizionare.

„Lumea este în flăcări. Am avertizat despre furtuna perfectă din cauza COVID, a conflictelor, șocurilor climatice și acum a costurilor tot mai mari pe lanțul de aprovizionare. Furtuna e aici”, a scris Beasley pe Twitter.

„Această criză a foametei este urgentă, fără precedent și poate fi evitată”, a scris Beasley într-un alt tweet, adresându-se lui Musk.

„Ai cerut un plan clar și transparent. Iată-l! Suntem gata să vorbim cu tine - și cu oricine altcineva - care vrea cu adevărat să salveze vieți”, a adăugat el.

Musk nu a răspuns încă la acest mesaj.

Totul a început cu o declarația lui David Beasley, cara spus că un mic grup de oameni ultra-bogați ar putea ajuta la rezolvarea foametei globale cu doar o fracție din valoarea lor netă. El a făcut referire în mod special la cei doi mai bogați oameni din lume, Jeff Bezos și Elon Musk.

Elon Musk i-a răspuns într-un mesaj pe Twitter lui David Beasley: „dacă poate descrie exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum”, a scris Elon Musk, pe Twitter, adăugând însă că „publicul trebuie să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”.

Este o veste fantastică, pentru că Elon e un om deștept”, a spus Beasley la CNN.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri