„Operațiunea Unicorn”, planul declanșat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce se va întâmpla în zilele următoare

Data actualizării: Data publicării:
portret al reginei elisabeta a II-a intr-o statie de autbuz din marea britanie
Odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe teritoriul Scoției a început și „Operațiunea Unicorn”. Foto: GettyImages

Odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe teritoriul Scoției a început și „Operațiunea Unicorn”. Este vorba despre un plan de acțiune creat pentru această situație, în cadrul căruia trupul suveranei va fi adus la Londra.

În primul rând, activitatea parlamentului scoțian este suspendată, iar autoritățile se pregătesc pentru sutele de mii de oameni așteptați să vină la Castelul Balmoral.

De acolo, trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi dus cu trenul la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, reședința sa oficială din Scoția. Apoi, la catedrala St. Giles, unde politicieni și oameni îi vor aduce un ultim omagiu.

În ultima etapă a „Operațiunii Unicorn”, sicriul va fi urcat la bordul Trenului Regal, de unde va călători pe coasta de est până la Londra. În fiecare gară de-a lungul traseului va fi o gardă de onoare, pentru ca, într-un final, Elisabeta a II-a să ajungă pentru ultima dată în Sala Tronului de la Palatul Buckingham.

Înmormântarea suveranei ar urma să aibă loc la Westminster Abbey peste 10 sau 11 zile, data urmând să fie confirmată de Palatul Buckingham. Este probabil să fie declarată o zi liberă, iar în acest caz, școlile vor fi închise, potrivit BBC.

Astăzi va avea loc o slujbă de pomenire la Catedrala Sf. Paul, la care vor fi prezenți premierul și mai mulți miniștri. De asemenea, vor fi trase de 96 de salve de tun în Hyde Park, pentru a marca fiecare an din viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Evenimentele sportive pentru astăzi au fost în mare parte anulate, inclusiv meciurile de fotbal din Liga engleză de fotbal și Liga de fotbal din Irlanda de Nord. Toate cursele de cai au fost amânate de British Horseracing Authority. Etapa a șasea a Turului de ciclism al Marii Britanii a fost de asemenea amânată.

Se așteaptă ca spectacolele de teatru din Marea Britanie să se desfășoare conform programului, cu un moment de reculegere la început.

Sindicatul Feroviar, Maritim și dn Transport a anunțat că grevele planificate pentru 15 și 17 septembrie vor fi anulate, în semn de respect. Asociația Personalului Salarizat din Transporturi a anulat și grevele planificate în septembrie.

Și sindicatele angajaților de la Poștă au anulat greva programată pentru astăzi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri